فروردین
قدم به قدم تا خرید فرش کودک

قدم به قدم تا خرید فرش کودک


زمان مطالعه : 4 دقیقه

فراموش کنیم که کف اتاق کودک، یکی از مهم ترین بخش ها در دکوراسیون و حتی حفظ سلامت کودکان است؛ به خصوص برای نوپایان که دوست دارند تجربه جدید راه رفتن را هر روز، بیش تر از روز قبل، تکرار کنند. نوپایان بیشتر زمان خود را در طول روز روی زمین سپری می‌کنند و چهاردست و پا راه می‌روند و سیستم ایمنی آنها به مواد خارجی بسیار حساس‌تر است به همین دلیل اگر فرش‌ منزلتان مواد حساسیت‌زا را بیشتر به خود جذب کند احتمال ابتلا به حساسیت در فرزندتان بیشتر می‌شود.

در این مطلب، به چند نکته درباره خرید فرش برای اتاق کودکان اشاره شده..

■جنس

فرش اتاق کودک باید نرم، بادوام و با طرح و رنگ هایی مناسب با روحیات و جنسیت کودک باشد. مهم ترین مساله در مورد جنس چیزی که با آن، کف اتاق کودک را مفروش می کنید، قابل شست وشو بودن آن است. بهتر است بهترین کیفیت را انتخاب کنید تا با شست وشوی زیاد، زود مستهلک نشود. هنگام خرید، از کیفیت رنگ هایی که در فرش استفاده شده، مطمئن شوید تا در شست وشوی زیاد، رنگ ها با هم ترکیب نشوند و از طرفی، از قیافه نیفتد.فرش هایی با پرزهای بلند کِرمی شکل برای اتاق کودک و حتی اتاق خواب بزرگ ترها و آشپزخانه چندان توصیه نمی شود. از آنجا که امکان محبوس شدن گردوخاک و انواع آلودگی در پرزهای بلند این فرش ها وجود دارد احتمال ابتلا به ناراحتی های تنفسی یا تشدید این ناراحتی ها در افرادی که زمینه ابتلا دارند، بیشتر می شود. بهتر است برای پیشگیری از آسیب دیدن پوست بچه ها، تمام اتاق آنها را با فرشی مناسب مفروش کنید. اگر امکان شستن سالی ۳ تا ۴ بار فرش اتاق بچه ها برایتان وجود ندارد، باید روی فرش آنها پارچه ای نرم و نخی بیندازید و این پارچه را حداقل هر یکی دو ماه یکبار بشویید.

جالب است بدانید در هر 1 مترمربع فرش، معمولا 67 گرم خاک در خود جای داده بنابراین کودک 1-2 ساله‌ای که مرتب دست و دهانش را به فرش می‌زند ممکن است در طول روز 10 گرم خاک و گردوغبار فرش را بخورد و زمینه حساسیت در او فراهم شود. در پایان توصیه می‌کنم اگر سابقه آلرژی یا حتی فرزند کوچک دارید فرش‌های پرز بلندتان را جمع کنید و در مورد فرش‌های معمولی هم از شما می‌خواهم آنها را به صورت مرتب جاروبرقی بکشید یا با شامپو فرش یا بخارشو بشویید و از مفروش‌کردن تمام خانه بپرهیزید

■ دخترانه ها/ پسرانه ها

اتاق کودک دختر، با اتاق کودک پسر فرق دارد. این فرق، تنها در زمینه رنگ بندی نیست. مدل، طرح و حتی نوع چیدمان در این زمینه می تواند موثر باشد. با این که نباید از ابتدا، رنگ ها را با جنسیت تفکیک کرد، اما می توان گفت که طبق عرف، رنگ های سردتر، برای اتاق پسران و رنگ های گرم تر برای اتاق دختران، بهتر هستند. سرمه ای، آبی، خاکستری، فیلی، زرشکی و یشمی، رنگ هایی هستند که برای دکوراسیون اتاق پسرها خوب هستند. رنگ هایی مثل نارنجی، قرمز تیره، صورتی چرک و…، مناسبت بیش تری برای اتاق دخترک ها دارند.

■ مدل

هر قدر فرش، ظریف تر باشد، برای اتاق کودک بهتر است. هم چنین بافت فشرده تر به شما کمک می کند تا آلودگی کم تری در فرش نفوذ کند. در مورد مدل، هم چنین دقت کنید نمونه ای را انتخاب کنید که اطرافش، ریشه نداشته باشد. ریشه ها، بانک آلودگی هستند.

در بسیاری از موارد برای والدین امکان طراحی اتاق کودک را آن طور که می خواهند وجود ندارد در این صورت تنها یک فرش اتاق کودک که با هدف انتخاب شده می تواند با رنگ های شاد و کاربری مناسب فضای اتاق را گرم تر کند. شاید وقتی نام فرش کودک را می شنوید تصاویر شخصیت های کارتونی و طرح های رنگارنگ و شاد به ذهن شما خطور کند که در بازار فرش زیاد دیده می شود. اما فرش کودک فقط با شخصیت های کارتونی جذاب نمی شوند. امروزه شرکت های خلاق، با بهره گیری از کارشناسان تربیتی و روانشناسان کودک مدل های جدیدی از فرش کودک و یا اتاق های بازی و مهد کودک ها را به بازار عرضه می کنند که در عین حالی که نقش یک کف پوش و زیر انداز گرم و نرم را برای کودک دارد جنبه های آموزشی فوق العاده ای را هم دنبال می کند.

برای این موارد فرش های بازی گزینه خوبی هستند. فرش های بازی معمولاً دارای طرح هایی مانند جاده، شهر، سیارات فضایی، نقشه کشورها، حیوانات، شماره ها و حروف و ... هستند. این فرش ها برای کودکان زیر 12 سال که بیشتر اوقات خود را روی زمین و در حال بازی هستند بسیار مناسب است چرا که فرش وسیله بازی آن ها نیز هست و همواره زمینه ای برای خلاقیت و نوآوری ایجاد می کند. 

■ رنگ

طبیعی است که باید موقع انتخاب رنگ فرش اتاق کودک، به بقیه بخش های دکوراسیون اتاقش هم دقت کنید. رنگ پرده ها، رنگ ملحفه های روی تخت، رنگ سرویس خواب و کمد و حتی رنگ دیوارها، در این زمینه می توانند راهنمای شما باشند، اما یادتان باشد که بهتر است رنگ فرش را تیره انتخاب کنید. مثلا اگر در اتاق کودک، رنگ سبز روشن، غالب است، می توانید سراغ یک فرش به رنگ سبز تیره یا حتی سرمه ای بروید، زیرا فرش، به دلیل این که زیر پاست، خیلی زود چرک می شود و استفاده از رنگ های چرک تاب، بهتر است؛ البته این، به آن معنا نیست که سراغ رنگ های جدی مثل قهوه ای یا مشکی بروید. در عین حال که باید چرک تاب باشد، باید شادابی دکوراسیون اتاق کودک هم حفظ شود.

(ccomment) دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی
آخرین بازدید لحظاتی پیش
سلام دوست عزیز
شما میتوانید برای برقراری ارتباط و گرفتن راهنمایی از کارشناسان خبره ما در تلگرام به ما پیام دهید